lauantai 16. helmikuuta 2013

Vastine Tanotorven pääkirjoitukseen 1/2013

Vuoden alussa anonyymi bloginpitäjä sai lukea päätoimittaja Varvikon mielipiteen toiminnastaan paikallislehti Tanotorven pääkirjoituksesta. Anonyymina toimimista arvosteltiin ja perustelujani henkilöllisyyteni salaamiseksi ei nähtävästi pidetty riittävinä. Omalta osaltani voin sanoa olevani tällä hetkellä entistä tyytyväisempi tähän ratkaisuun, sillä uskoisin Varvikon herenneen vielä monisainaisemmaksi jos hänellä olisi ollut tiedossa yksittäinen henkilö jolle keksiä motiivit ja syyt tälläisen blogin pitämiseen.

Haluaisin kysyä Varvikolta millä tavoin vielä tälläkin hetkellä vahvasti faktapohjainen blogini pyrkii kääntämään ketään hallihanketta vastaan? Jos faktat saavat ihmisen kääntymään jotakin asiaa vastaan niin lienisikö asiassa silloin jotain ihan perusteltavasti vastustettavaa?

Hallihanketta puoltavia mielipidekirjoituksia en ole julkaisut blogissani koska sellaista ei ole minulle kukaan toimittanut. Kaikki blogin osalta saamani spontaanit yhteydenotot ovat olleet ihmisiltä jotka ovat kokeneet hankkeen uutisoinnin tai hoitamisen olevan puolueellista tai/ja hankkeen vastustajia sekä heidän motiivejaan vääristelevää sekä väheksyvää.

En myöskään ymmärrä mitä väliä yhteenkokoajan henkilötiedoilla on tilanteessa jossa kyseisen henkilön asiantuntemus asiasta pohjautuu googlettamisen armolahjan ja yksipuolisen uutisoinnin aiheuttaman hiiltymisen kauniiseen yhdistelmään.

Koen myös olevani ensimmäinen ja ainoa 'salaperäinen vastustaja', sillä esimerkiksi lehtikirjoituksissa tai paikallislehtien uutisissa on aina ollut ihmisiä ihan oman nimen ja jopa naamansa kanssa. Enkä tarkoita tällä kaupunginosasivujen keskustelupalstalla tapahtunutta ajatuksenvaihtoa joka käytiin lähinnä nimettömänä niin puolustajien kuin vastustajienkin kannalta.

Kaarelan kaupunginosassa ei ole kunnollista liikuntalaitosta, mutta kenttiä löytyy ihan riittävästi tavanomaisen lähiöliikunnan harrastamiseen. Alueella toimii useita liikuntaseuroja jo nyt eikä yhdelläkään ei ole lajinmukaisia vain heidän käyttöönsä varattuja tiloja. Joka vuosi koulujen juhlat, vanhempainillat ja muut omat tapahtumat jyräävät liikuntasaleja käyttävien seurojen harjoitusvuoroista osan. Jos jonkinlainen liikuntalaitos tarvitsisi rakentaa sen tulisi vastata olemassaolevien seurojen tarpeisiin ja kyetä tarjoamaan monipuolisia liikuntamuotoja kaiken ikäisille harrastajille. Suunnitelmissa oleva halli olisi täysin Karhu-Kissojen hallinnassa ja he järjestäisivät hallilla tarpeelliseksi katsomaansa toimintaa.

Massiiviselle liikuntapuistohankkeelle ei valitettavasti ole tilaa tiiviisti rakennetussa lähiössä, jos tälläinen Kaarelan seudulle halutaan se tulisi kaavoittaa rakenteilla oleville asuinalueille.

Jäähalli erilaisine toimintoineen on ikävä kyllä utopiaa myös vuonna 2013. Erilaisille toiminnoille sopivat tilat on vähin äänin supistettu hallisuunnitelmista projektin edetessä - tällä hetkellä olemme saamassa täpärästi riittävän kokoisen hallin jäälajiharrastajille ja heidän varustehuollolleen.

Tätä taustaa vasten ymmärrän hyvin ihmisiä, jotka eivät ota hanketta vastaan syli avoinna.

Halliin liittyvät konkreettiset ongelmat kuten liikennemäärien lisääntyminen ja ikävä ulkonäkö ehkä ovatkin minimoitavissa suunnitelulla ja yhteistyöllä mutta entäpä hallin potentiaalisen käyttäjäkunnan kapea-alaisuus? En nyt valitettavasti keksi sellaista järkevää suunnitelmaa jolla jäähalli toimisi monipuolisena harrastuspaikkana. Jää on lattiamateriaalina jokseenkin kova, kylmä ja liukas vaikkapa sählyn harrastamiseen, puhumattakaan vanhusten toiminnan tai perheliikunnan järjestämisestä. Se että hallissa olisi kahden jääkentän lisäksi vaikkapa yksi muutaman sadan neliön sali ei tee 7000 neliön hallista kaikkien Kaarelalaisten urheilukeidasta.

Potentiaalisia jäälajiharrastajia olisi tilastojen valossa Kaarelan väestä ehkä joka kymmenes. Joka kymmenettä asukasta ilahduttava asia ei ole suurta yhteistä hyvää.

Lisäksi joudun tuottamaan Kari Varvikolle pettymyksen, sillä en ole se fiksu mies keneksi minua epäilet. Ja aion vastaisuudessakin istua tämän bittipensaan takana piilossa.

Heikkolahjaisin hiihtolomaterveisin,

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, lähetäthän kommenttisi vain kerran.