tiistai 4. joulukuuta 2012

Mielipidekirjoitukset Hesarissa

Molempien osapuolien adressit ja koonti jätetyistä mielipiteistä 28.2.2012
Asukkaiden keräämässä vastustavassa adressissa 800 nimeä.

Tämä metsä kaadetaan jäähallin tieltä
Kuvia jäähallin paikaksi kaavaillusta pikkumetsästä (2.5.2012)

----------

Karhu-Kissojen puheenjohtaja Jari Kostiainen kirjoitti Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen 24.5.-----

Paikallisaktiivit kirjoittivat vastineen Jari Kostiaisen kirjoitukseen

Helsingin Sanomat 28.5.2011, Mielipide
Kaikki Kaarelan yhteisöt eivät tue jäähallihanketta
 
Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja liikuntavirastoissa sekä eräässä urheiluseurassa ajetaan hanketta asemakaavan mukaisen puiston muuttamiseksi harjoitusjäähallin tontiksi Kaarelassa Maununnevalla.

Karhu-Kissojen puheenjohtaja Jari Kostiainen (HS Mielipide 24. 5.) väittää, että vain parin omakotitalon asukkaat puolustavat puiston säilyttämistä ja että kaikki alueella toimivat yhteisöt ovat hallihankkeen takana. Kaarelan omakotiyhdistys, jossa on yli 400 jäsenmaksun maksanutta jäsentä, on kuitenkin jättänyt hyvin kriittiset lausunnot helmikuussa ja huhtikuussa jäähallin asemakaavan valmisteluun ja luonnokseen. Kaupunkisuunnitteluvirastolle jätetyssä jäähallin asemakaavan vastustajien nimilistassa oli yli sata nimeä, ja vastineita on jätetty yli 40. Käsittääksemme Kaarela-Seuran myönteinen kanta on yksin seuran puheenjohtajan nimissä esitetty kannanotto. Kirkon kannaksi taas ei riittäne vain kirkkoherran mielipide, ja leijonienkin joukossa on myös hankkeen vastustajia.

Alueella olevat muinaismuistot ovat suojelukohteita, eikä niiden paikalle voi rakentaa. Olemme sitä mieltä, että kyseinen tontti ei sovi esitettyyn käyttötarkoitukseen. Olemme esittäneet jäähallia rakennettavaksi esimerkiksi Kuninkaantammen alueelle tai Hämeenlinnanväylän itäpuolelle, Pirkkolan urheilupuiston eteläpuolelle tai sitten Itä-Helsinkiin. Mikäli alueellemme rakennettaisiin liikuntahalli, siinä tulisi ottaa paremmin huomioon paikallisten asukkaiden toiveet ja tarpeet. Jääurheilijat on mielestämme kovin kapea kohderyhmä. Alueen asukkaiden toiveiden mukaisia liikuntamuotoja ovat esimerkiksi tanssi, voimistelu, uinti ja sisäpelit.
Me Kaarelan kaupunginosan asukkaat haluamme säilyttää alueen viihtyisänä asuinalueena. Kaarelan jäähallihankkeen tontin ovat "löytäneet" henkilöt, jotka eivät asu alueella. On kohtuutonta, jos Maununnevan asukkaat leimataan tämän hankkeen vastustamisen vuoksi nuorten ja lasten sekä jääurheilun harrastajien vihamiehiksi. Me olemme ihan tavallisia helsinkiläisiä ja kannatamme nuorten ja lasten ohjaamista liikunta- ja muiden harrastusten pariin.

Reijo Valkeapää, Heimo Laine ja Briitta Koskilehto

 ----

Kaarelaseura kirjoitti vastineen Helsingin Sanomissa 31.5.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, lähetäthän kommenttisi vain kerran.